© 2015 by Planika.NET

Bivanje v krošnjah

Novice

6. 2. 2016

Spanje na drevesu

Ko se odločiš za spanje v naravi sprejmeš izziv “Preživetje v naravi”. Saj to ni doživetje, kakršno ponuja hiša na drevesu, v kateri si popolnoma zaščiten pred zunanjimi vplivi, ampak je čisto pravo spanje v naravi. Po večerji, ki jo poješ kar na tleh, se dvigneš med krošnje, se uležeš na posteljo ter pokriješ s toplo odejo. A še vedno si zunaj, v krošnji drevesa, pod zvezdami. Če začne deževati, bo deževalu tudi nate. Če zapiha veter, boš to čutil na obrazu in kakšni roki ali nogi, ki bo pokukala izpod odeje. Če bo kakšna živalica prilomastila naokrog, jo boš slišal – a brez skrbi, pred njimi si popolnoma varen, saj je tvoja postelja na drevesu precej dvignjena od tal. Pa še lestev (oz. vrv) lahko potegneš k sebi. Jutranje sonce pa bo posijalo prav v tvojo posteljo, jo osvetlilo in pogrelo. Pa tudi ptički lahko priletijo, se usedejo na vejo nad tvojo posteljo in ti zapojejo budnico … no, namenjena ne bo ravno tebi, a zdelo se ti bo prav tako. Zato bivanje v krošnjah ni samo spanje na drevesu, ampak čisto pravo preživetje v naravi. Za hrano in varnost je sicer res poskrbljeno, ampak ker nismo več vajeni živeti v naravi, bo že takšna noč za marsikoga pomenila velik izziv … ga je pa vredno sprejeti, ker je težko doživeti kaj podobnega kjer koli drugje.

Težko si je predstavljati, kaj pomeni bivanje v krošnjah. Da spiš na veji, da spiš v drevesni hišici, kot so predvidevali moji otroci, ali nekaj povsem tretjega? Da, odgovor je nekaj povsem tretjega.

Drevesne postelje v Pustolovskem parku Geoss so namreč nameščene na lesenem platoju, ki je približno deset metrov dvignjen od tal. So torej na prostem, a na varnem, stabilnem terenu, edina streha je romantični komarnik, pot do njih pa je mogoča le po lestvi.

Zanimivo je, da je ta sestavljena iz dveh delov, pri čemer je spodnjega, aluminijastega, mogoče dvigniti in tako preprečiti nezaželene in nenapovedane obiske, zgornji, leseni, pa ostaja fiksen.

Plato uokvirja varnostna ograja, ki preprečuje nerodno pohajanje čez rob, z vej pa visijo varnostne vrvi, kamor se lahko vpnete, če vas skrbi višina (in si že predstavljate, kako se ponoči pod vplivom kozarčka dobrega vina kotalite čez rob) in če so vas v ta namen v parku opremili s plezalnim pasom.

Več si preberite tukaj.

Miloš Kimovec ni novinec na področju podjetništva in dobrih idej. Pred štirimi leti je v vasi Slivna blizu Vač, kjer je geometrično središče Slovenije, odprl Pustolovski park Geoss. Gre za enega največjih pustolovskih parkov v Sloveniji, kjer se po bolj ali manj zahtevnih ovirah lahko naenkrat zvrsti tudi do sto ljudi.

Znotraj parka je v letu dni nastala serija drevesnih postelj, ki so v celoti Miloševo delo. Koncept je začel uresničevati lansko poletje, ko se je domislil ideje, s katero bi razširil ponudbo Pustolovskega parka in ki bi privabila tudi njega osebno. Izrisal je skice, pripravil konkretne načrte in jih tudi sam izpeljal.

Za zdaj so v gozdu znotraj Pustolovskega parka Geoss trije platoji in tri viseče postelje, ki lahko po željah gostov spreminjajo lokacijo. Platoji se razlikujejo od vrste drevesa, ki ga objemajo, in namembnosti.

Več si preberite tukaj.

Kontakt

Telefon: 030 332 332
bivanje@bivanjevkrosnjah.si

Linija sport, Miloš Kimovec s.p.
Slivna 15, 1252 Vače

GPS koordinate:
46.1227694
14.8152692

Twitter

Breakfast with friends in treetops. @ Bivanje v krošnjah https://t.co/v6BwcQCoRP
Wednesday, 28. Jun 2017, 7:28 am

Good morning from a tree bed :) @ Bivanje v krošnjah https://t.co/g9hFcTVZRj
Monday, 26. Jun 2017, 8:15 am

Breakfast is waiting ... we just pull it up to our treebed. @ Bivanje v krošnjah https://t.co/cwiY0jUsdR
Sunday, 18. Jun 2017, 6:33 am

Sledite nam

Languages