© 2015 by Planika.NET
MENU

Bivanje v krošnjah

Gozdno čutno razvajanje za otroke in odrasle

Trajanje projekta: december 2017 – december 2019

Nosilec: LINIJA SPORT, Miloš Kimovec s.p.

Skupna vrednost projekta brez DDV: 39.366,78 EUR, od tega vrednost sofinanciranja EKSRP 21.258,11 EUR

Opis projekta:

Sproščanje v naravi ter zmanjševanje stresa otrok in odraslih je poglavitni cilj projekta. Skozi delavnice in ostale aktivnosti bodo ljudje pobliže spoznali učinkovite rešitve za življenje in zdravje. Projekt ponuja rešitve za otroke, ki se soočajo s problemom koncentracije in motnjo pozornosti. Med drugim, je velik poudarek na učenju tehnik čuječnosti, ki učinkovito povečujejo raven koncentracije in znižujejo raven stresnega hormona kortizola. Uporaba tehnik in izveba programa je prilagojena skupini oz. posamezniku, ki se Gozdnega čutnega razvajanja udeleži.

V Pustolovskem parku Geoss se obiskovalci preizkusijo v adrenalinski pustolovščini, v tem času pa so opazovani s strani strokovne osebe. Po končani aktivnosti strokovnjak z udeležencem predela vedenje posameznika v napornih situacijah in ga aktivira z metodami sproščanja, prilagojenimi temu posamezniku. Obiskovalce se povabi v umirjen kotiček, ki vsebuje tudi elemente čutne poti. Celotno izkušnja Gozdnega čutnega razvajanja je hkrati čas, ko se sprostimo in spoznamo nekaj o sebi, ter čas, ko se učimo novih tehnik sproščanja, koncentracije in soočanja z namenom uporabe teh naučenega v vsakdanjem življenju.

Celoten gozdni prostor s svojo naravno podobo in dodanimi elementi naredi odličen prvi vtis in na ta način odpre potencial čuječnosti pri obiskovalcih programa. V prvi vrsti je program namenjen otrokom in staršem, kasneje pa se namerava program nadgraditi s programi za pedagoge in športnike.

Cilji projekta:

 

Aktivnosti projekta:

 

Rezultati:

 

 

Za vsebino je odgovoren LINIJA SPORT, MILOŠ KIMOVEC S.P. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Kontakt

Telefon: 030 332 332
bivanje@bivanjevkrosnjah.si

Linija sport, Miloš Kimovec s.p.
Slivna 15, 1252 Vače

GPS koordinate:
46.1227694
14.8152692

Twitter

Se dobimo med krošnjami v @SrceSlovenije? Kaj vse lahko pri nas počnete, pa si poglejte v Leinem prispevku https://t.co/TormnnXHQW :)
ponedeljek, 23. Jul 2018, 9:42 dop

V sredo, ob 10h, novinarjem predstavljamo NOVOST: #gozdnoutnorazvajanje. VABLJENI! https://t.co/LKSvYc16k9 https://t.co/ofRBZ32bv8
ponedeljek, 2. Jul 2018, 10:51 dop

Some colder days ahead, but sleeping in treetops in Slovenia is already possible :) @visitljubljana @SrceSlovenije https://t.co/KrDGe08Lue
četrtek, 21. Jun 2018, 7:23 pop

Sledite nam

Languages